„თევზის“ წვნიანი თევზის გარეშე – იდეალური სამარხვო სადილია. ძალიან ნოყიერი და გემრიელი გამოდის. ამ სუპს აქვს თევზის გემო, რადგან მოსამზადებლად გამოიყენება ნორის ფურცლები.
ინგრედიენტები
🔸წყალი – 1,5 ლ
🔸სტაფილო – 2 საშუალო ზომის
🔸კარტოფილი – 2-3 საშუალო ზომის
🔸პატარა კომბოსტოს ნახევარი (150-200 გ)
🔸პომიდორი – 2 საშუალო ზომის
🔸ფეტვი – ½ ჭიქა
🔸ნორის ფურცლები – 2-3 ცალი
🔸დაფნის ფოთოლი
🔸მარილი, პილპილი გემოვნებით.
მომზადება
- აადუღეთ წყალი
- პომიდორი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, სტაფილო რგოლებად. მოთუშეთ მცენარეულ ზეთში 3-4 წუთის განმავლობაში. დაასხით წყალი, დაამატეთ დაფნის ფოთოლი
- დაამატეთ დაჭრილი კარტოფილი და მოხარშეთ 5-7 წუთი
- დაამატეთ წვრილად დაჭრილი კომბოსტო, ფეტვი და დაქუცმაცებული ნორის ფურცლები
- დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით
- მოხარშეთ სანამ ფეტვი არ იქნება მზად (20-25 წუთი)
- გამორთეთ გაზი და თავსახურის ქვეშ დატოვეთ 10 წუთით
- ამოიღეთ დაფნის ფოთოლი, გადმოიღეთ თეფშზე და დაუმატეთ კამა.
გემრიელად მიირთვით!
გირჩევთ წაიკითხოთ: